De lekkerste pizza's van Nederland eet je bij deze 5 adresjes (2024)

  • Aline de Jong
  • Aline de Jong

De lekkerste pizza's van Nederland eet je bij deze 5 adresjes (3) De lekkerste pizza's van Nederland eet je bij deze 5 adresjes (4)

De bekendste pizza’s komen natuurlijk uit Napels. De pizza Margherita heeft daar een geweldige reputatie. Ook in Nederland wordt deze hartige hap geserveerd, namelijk door meer dan 1500 zaken. Pizza is net zo populair als pannenkoeken.

Maar waar eet je dan de lekkerste? Smaken verschillen, dus de beste restaurants uitzoeken is haast onmogelijk. Toch geven we je er vijf die door veel mensen als favoriet zijn bestempeld. Mocht je in de buurt zijn van één van deze pizzeria’s, dan kun jij hun pizza ook proeven.

1. Pizza Picotta in Den Bosch

Pizza Picotta komt vaak langs als je op zoek gaat naar de beste pizzeria’s in Nederland. Dat komt door de pizza Margherita die ze bakken met de echte San Marzano tomaten die daarop gaan. Dat is de tomaat die ze in Napels gebruiken.

Daarnaast beleggen ze de pizza niet met mozzarella, maar met Fior de latte. Dit is een wat zachtere variant gemaakt van koemelk. Het is geen echt restaurant, maar alleen voor afhalen of bezorgen. Toch komt deze vrijwel altijd bovenaan op alle lijsten.

2. LaLotta Pizza in Utrecht

Ook LaLotta is één van de pizzeria’s die je vaak langs ziet komen. Hier hebben ze de Pinsa Gourmet op de kaart staan; een iets andere pizza dat gemaakt wordt met een speciaal gerijpt deeg en daarop hele luxe toppings. Dat is wel even anders.

Het is een echte ‘low carb’ pizza. Fijn voor al die mensen die daarmee bezig zijn. Dan eet je toch iets makkelijker en vaker een pizza. Natuurlijk serveren ze naast deze luxe versie ook de ‘gewone’ soorten. Die zijn er ook in glutenvrij of zelfs volkoren varianten.

3. Pizzabar Nolita in Haarlem

Bij Nolita zit je in een echte pizzabar de lekkerste soorten te eten. Het ligt in het centrum van Haarlem, waar je in de zomer heerlijk op straat kunt eten alsof je in Italië bent. Het allerfijnst is dat je ook kunt kiezen voor een pizette.

Dat is een kleinere versie van de grote pizza’s, voor degenen die zo’n groot wagenwiel niet op kunnen. Er is naast deze gezellige zaak in Haarlem ook een filiaal te vinden in Heemstede en in Overveen. Wel even reserveren voor je er wilt eten, want het is er altijd druk.

4. nNea in Amsterdam

Als je het hebt over de echt Napolitaanse pizza, dan is dit wel de plaats waar je moet zijn. nNea is aan de haal gegaan met de originele recepten en heeft daar modernere versies van gemaakt. Om die reden staat deze pizzeria op nummer 1 in Nederland.

Chef Vincenzo Onnembo was één van de finalisten van de pizza UNESCO in 2017 en is in 2019 zijn eigen zaak begonnen in Amsterdam. Je proeft hier de authentieke smaken die wel met lef zijn gemaakt. nNea meldt: ‘pizza is no fast food’. En dat is natuurlijk zo als het om een echte goede versie gaat.

5. Pizzeria O’Pazzo in Rotterdam

O’Pazza is de bekendste pizzeria in Rotterdam, al kun je er eigenlijk alles eten wat traditioneel Italiaans is. Zelfs voor alleen een espresso of negroni kun je, zoals de Italianen doen, even aan de bar aanschuiven. Wij gaan voor de pizza.

Ze noemen zichzelf ‘All Day Italian’, wat inhoudt dat je de hele dag bij O’Pazzo terechtkunt. Dat is fijn als je trek krijgt op een ander moment. Er zijn twee filialen, één aan de Blaak en één op het Schouwburgplein. Genoeg keuze dus voor een goed pizzamoment.

Keuze in pizzeria’s is reuze

Waarschijnlijk zien veel mensen de pizzeria waar zij de lekkerste pizza hebben gegeten niet in deze lijst staan. Als er zoveel pizzeria’s in Nederland zijn, is het natuurlijk onmogelijk alle goede plekken te noemen.

Dit zijn de vijf die op heel veel lijsten bovenaan staan. Op bijvoorbeeld de site van Ciao Tutti staan wel 75 top pizzeria’s genoemd in iedere provincie. Wil je de echte ervaring, dan raden we je aan om eens bij één van de restaurants uit de bovenstaande lijst te gaan eten.

De lekkerste pizza's van Nederland eet je bij deze 5 adresjes (2024)
Top Articles
Destiny 2 Season of Defiance Eververse Schedule and Calendar Rotation: Bright Dust Items, Exotics, and More | Attack of the Fanboy
What's in the Destiny 2 weekly Eververse store? All weekly cosmetics and seasonal offerings in stock
Roblox Roguelike
Skycurve Replacement Mat
The 10 Best Restaurants In Freiburg Germany
T Mobile Rival Crossword Clue
Voorraad - Foodtrailers
Rek Funerals
Hawkeye 2021 123Movies
Top Financial Advisors in the U.S.
5 Bijwerkingen van zwemmen in een zwembad met te veel chloor - Bereik uw gezondheidsdoelen met praktische hulpmiddelen voor eten en fitness, deskundige bronnen en een betrokken gemeenschap.
King Fields Mortuary
What's New on Hulu in October 2023
Hover Racer Drive Watchdocumentaries
Sitcoms Online Message Board
WWE-Heldin Nikki A.S.H. verzückt Fans und Kollegen
Prosser Dam Fish Count
Walmart stores in 6 states no longer provide single-use bags at checkout: Which states are next?
De beste uitvaartdiensten die goede rituele diensten aanbieden voor de laatste rituelen
Missouri Highway Patrol Crash
Uta Kinesiology Advising
Kcwi Tv Schedule
Amazing Lash Studio Casa Linda
F45 Training O'fallon Il Photos
Tokyo Spa Memphis Reviews
Tire Plus Hunters Creek
Pain Out Maxx Kratom
Violent Night Showtimes Near Johnstown Movieplex
Frank Vascellaro
Kaliii - Area Codes Lyrics
Www Mydocbill Rada
Hannah Jewell
Salemhex ticket show3
Pch Sunken Treasures
Play 1v1 LOL 66 EZ → UNBLOCKED on 66games.io
Scanning the Airwaves
Mid America Irish Dance Voy
Beaufort SC Mugshots
No Boundaries Pants For Men
Paul Shelesh
boston furniture "patio" - craigslist
Blue Beetle Showtimes Near Regal Evergreen Parkway & Rpx
844 386 9815
Myra's Floral Princeton Wv
Marcel Boom X
Argus Leader Obits Today
Enter The Gungeon Gunther
Craigslist Charles Town West Virginia
Great Clips Virginia Center Commons
15:30 Est
Samantha Lyne Wikipedia
Marion City Wide Garage Sale 2023
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 5916

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.